Hvad er totum kropsterapi?

Jeg er uddannet TOTUM Kropsterapeut og elsker mit arbejde med mennesker på briksen. Sammenhængen mellem krop og psyke er min passion, og sammen med mine klienter åbnes op for temaer, der viser sig både kropsligt og psykisk, og som kalder på opmærksomhed. Kroppen er vores ven, og den giver løbende efterretninger om menneskers velbefindende – hvis vi da vil lytte.

TOTUM Kropsterapi er baseret på en lang række teknikker, forskellige massagegreb, åndedrætsfokus, zonetryk, mobiliserende ledfrigørelse og eventuelt også samtaleterapi. Herudover arbejdes med sammenhængen mellem krop og psyke, fokus på kroppens meridianbaner samt muskelgrupper.

Måske har du ofte ondt i ryggen. Har du tænkt over, om det kunne hænge sammen med, om der er noget, der trykker eller tynger dig i livet? Noget, du ikke rigtigt får kigget på?

Måske er du plaget af hyppige hovedpiner, der lægger dig i vandret stilling – hovedpine, som måske kan fortælle, at du bærer rundt på tanker og følelser, som ikke tages helt alvorligt?

Rikkes kropsbehandlinger er iltmasken i mit liv. Jeg er på hendes briks en gang hver fjortende dag, og jeg kunne ikke undvære det. Hun har magiske hænder og skaber et nærværende rum, hvor jeg smelter.

Charlotte Kierkegaard

Mange danskere døjer med årelange smerter i nakke og skuldre. Bærer du rundt på mange byrder, og tager du måske et for stort ansvar uden at forholde dig til, om ansvaret er dit?

Den slags problematikker er hyppige. Og TOTUM behandlingspakken udgør tilsammen et effektivt værktøj til at afhjælpe de fysiske gener, som det moderne menneske oplever, når en travl hverdag skal hænge sammen, og både stress og smerter i kroppen viser sig. Og herudover som hjælp til en undersøgelse af, om uhensigtsmæssige mønstre i livet tager over, og – hvis interessen er der – om det fulde livspotentiale udleves.

Som overbygning på min uddannelse til kropsterapeut er jeg ydermere ved at dygtiggøre mig i Indre Barn traumeterapi v. Ronni Vistisen og er færdig til maj.

Det betyder, at du og jeg – hvis du har mod på det – går sammen tilbage i tid, til dengang du var barn og oplevede noget traumatisk. Noget, der har fyldt siden, og måske også blokeret for andre gode følelser.

En oplevelse af, at du pludselig, selvom du er voksen, kan reagere på en barnlig måde, der svarer til den reaktionsform, du ville have som barn.

Når vi laver Indre Barn traumeterapi, ligger på briksen i et lunt, trygt miljø, og jeg er med dig hele tiden. Traumeterapi kan være yderst helende, fordi vi – så at sige – tager fat i problemets rod på en tryg, omsorgsfuld og autentisk måde.

Jeg nyder Rikkes kropsbehandlinger, som ikke overser nogle muskelgrupper eller fysiske problematikker. Hendes hænder er som balsam på kroppen, ikke mindst de steder hvor følelserne holder til som for eksempel bryst, lænd og mave.

Michèle Gunlund

Du behøver ikke at have kropslige udfordringer for at modtage og nyde en kropsbehandling, da den i ligeså høj grad kan være forebyggende eller ’blot’ ren velvære.

Uanset hvad tager vi forud for enhver behandling en snak om, hvilket ønske du har til kropsterapien.