OM MIG

Min egen historie starter i en tryg kernefamilie. Lykken varer dog kort. Min elskede mor dør, da jeg er fire og min lillebror kun er et halvt år gammel. Tab af en elsket person og sorg har derfor fulgt mig livet igennem. Sorg, som i mange år var ubearbejdet, fordi man ikke rigtigt talte om tab og sorg, da jeg var barn. Det var tabu.

Jeg fik som barn følelsen af, at min sorg over tabet af min mor var for stor til, at nogen kunne gå ind i den med mig. Ingen talte i hvert fald om det. Og da slet ikke med mig. At miste en primær omsorgsperson som min mor i en tidlig alder er ensomt, specielt hvis man går alene med smerten. Man risikerer at lukke ned for den del af ens liv, og det gjorde jeg.

Lykkeligvis havde jeg dengang en mormor og morfar, som trods deres eget store tab, fandt mod til at være der for min bror og jeg. Ofte ordløst, men meget kærligt og omfavnende.

Vi delte smerten over tabet. Den gråd, jeg aldrig fik ud som barn, lærte min morfar mig at forløse, da jeg kom i puberteten. Vi græd en stille gråd sammen, når jeg havde besøgt dem, og han fulgte mig hjem i toget. Han lærte mig at græde. Og sørge. Og ensomheden over at have mistet min mor og fraværet af samtalen om det, blev erstattet af en kontaktfuld og meget kærlig alliance. Min morfar og jeg var sammen i sorgen.

Denne start på livet har formet mig. Det er essentielt for mig at dele mit tab og min sorg med mennesker, der gerne vil være i dét rum sammen med mig. Det gør mig mindre ensom. Og jeg kan mærke, at mange gerne vil være der sammen med mig – der er mange i denne verden, der går rundt med uforløst sorg – det være sig over tabet af en mor eller far, sorgen over en skilsmisse, vreden over uretfærdighed eller et liv, der ikke giver mening.

Rikke Koks Andreassen

Det er i et fælles rum af tryghed og kontaktfuldhed, at ensomheden kan lindres, og at følelserne kan få den plads, de skal have. Følelserne er medicinen, ikke problemet.

Hvad siger mine klienter?

Jeg hører ofte fra mine klienter – og det glæder mig – at de føler et stort nærvær fra mig, og at det rum vi sammen skaber ikke så nemt fås andre steder. Der lægges vægt på, at jeg skaber tryghed, tillid og et refleksivt rum for selvudvikling. Det er dit liv og dit tempo, der bestemmer, hvor og hvordan vi arbejder, og jeg er dit vidne.

Måden jeg arbejder på

Min tilgang, hvad enten du er i krops- eller psykoterapi baserer sig på det eksistentielle livssyn. Det indebærer, at jeg tror på, at vi som mennesker har et ansvar ift. at skabe mening og være herre i vores eget liv. Dét kan vi nemlig godt, og vi kan ikke belave os på, at andre tager ansvar for os. Det betyder ikke, at vi skal være uafhængige og selvforsynende – tværtimod. Men at vi har mulighed for at række ud og bede om hjælp, når der er behov for det. Så ensomheden ikke tager overhånd.

Jeg arbejder gestaltterapeutisk og i mødet med dig vil jeg altid have opmærksomhed på sammenhængen mellem krop/sanser, tanker og følelser.

Min professionelle baggrund

Jeg er eksamineret gestaltpsykoterapeut fra Nordisk Gestalt Institut (NGI) og har ydermere en Master i Organisationspsykologi fra Roskilde Universitet (RUC). Herudover er jeg kropsterapeut fra Totum. Tidligere i mit liv arbejdede jeg med virksomhedskommunikation, organisationskultur og forandringsledelse. Min praksis finder du i det gamle Lyngby, hvor du bydes inden for i lyse og sjælfulde lokaler.

Min klientgruppe

Flere og flere opdager, hvor hjælpsomt det er at gå i enten krops- eller psykoterapi, og det er blevet mere almindeligt og acceptabelt. Ikke blot med selvudvikling for øje men også med ønsket om velvære. Det er ikke nødvendigt at opleve store kriser i sit liv for at få et udbytte af terapi – mange mennesker kan også nyde godt af at få en forøget opmærksomhed på egne mønstre, at dykke ned i vigtige følelser eller forfølge mindre justeringer. Uanset om du oplever store eller små problematikker, er du mere end velkommen til at kontakte mig for at få en indledende snak og måske også finde ud af, om det er krops- eller psykoterapi, der vil være mest hjælpsomt.

Ring eller skriv, hvis du vil høre mere om, hvad kan tilbyde dig. Her kan vi evt. også aftale at mødes i min praksis i Lyngby.

P.S.: Alma Calma betyder rolig sjæl på spansk.